Известие

Collapse
No announcement yet.

Невярно отчитане горивото в резервоара

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Невярно отчитане горивото в резервоара

Здравейте колеги,
    някой имал ли е проблем с правилното отчитане на горивото в резервоара и как се "лекува". Благодаря предварително.
    Белисимата 156 1.8ТС 1999г.

Първоначално публикувано от itso_a Покажи съобщение
    Здравейте колеги,
    някой имал ли е проблем с правилното отчитане на горивото в резервоара и как се "лекува". Благодаря предварително.
    С ремонт или смяна на поплавъка
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Здравейте колеги,
      Има го при повече коли,отколкото предполагаш.Даже някъде имаше тема по въпроса.

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
      С ремонт или смяна на поплавъка
      Да и после пак го показва по "Трънския курс".

В сферата на майтапа,ако искаш да ти показва повече,дръж я с муцината по-високо.Ако искаш да сочи по-малко,наобратно

P.S.:Лампата за резерва не се влияе от другия индикатор.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

свиква се. иска повечко време
        1.9JTD 105+

Comment

А къде се намира този поплавък?
          Белисимата 156 1.8ТС 1999г.

Comment

В резервоара...
            Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Аз писах в друга тема, че смених поплавъка барабар с нивомера и ефекта е нулев
              sigpic Alfasud/156 1.8ex
              156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Не се занимавахте с глупости да сменяте тия подплавници
                Просто при наклон напред или надясно показва по малко гориво, при наклон наляво и нагоре показва повече...Това е
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                  Не се занимавахте с глупости да сменяте тия подплавници
                  Просто при наклон напред или надясно показва по малко гориво, при наклон наляво и нагоре показва повече...Това е
                  Проблема не е в наклона! А в това ,че и сипеш 30л а лампата ти светва.
                  sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

Здравейте колеги,
                    Колега, това е един от малкото, но реален минус на този Алфа Ромео (156). Производствено са неточни, Както каза един колега с това се свиква, но не се "лекува". Препоръчвам ти от личен опит да си караш колата (независимо дали е Алфата или не) винаги с мин 5л гориво. Поради "бонусите" в българските горива ти го препоръчвам, за да не смуче помпата ти от това което се утаява в резервоара. Карай си я със здраве!
                    Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

5л. са много малко за кола с потопяема помпа... гледай да не падаш под 10л. освен в изключителни случаи.
                      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

И аз имам проблем с отчитането, но не е от наклона...все пак не съм чак толкова прост

проблема е че понякога отчита а понякога не и е доста стряскащо, особено като не я карам само аз колата и не знам кои колко е карал и колко е сипал

паля и ми показва че имам повече от четвърт резервоар, а след като изгася и запаля пак вече ми свети лампата....знам че понякога бавно се качва нивото но след 10-15 минути каране лампата все още свети
                        '03 156 JTD 115 Sportwagon facelift
                        EGR off, cat off, remap, BMC inbox

Comment

Няма оправия.
                          Колата е с фабричен недостатък.

Comment

Първоначално публикувано от RokFort Покажи съобщение
                            Няма оправия.
                            Колата е с фабричен недостатък.
                            Фабричен е, ама не е и масов. Не се среща при всеки еземплияр.
                            Следователно би трябвало проблема да е отстраним.
                            Ама още никой не се е похвалил как аджеба става това.
                            С изключение на колегата дето си е пристегнал крачетата на помпата.
                            Но това при мен не сработи.
                            Last edited by Galeano; d.m.y г., 09:41.
                            sigpic Alfasud/156 1.8ex

Comment

Фабричния недостатък е отклонението при наклон... подобни резки промени не са нормални.
                              За съжаление идея си нямам какво може да се направи.
                              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                              X